Reclama

Povestea Luizei, prima victimă a lui Gheorghe Dincă. Filmul celor 4 luni de la dispariţia fetei

“Nu şi-au făcut datoria!” Este strigătul disperat al rudelor Luizei, care au aşteptat mai bine de trei luni o veste despre adolescenta care a dispărut fără urmă.

A fost nevoie ca Alexandra să moară pentru că anchetatorii să afle ce s-a întâmplat cu fata de 18 ani de care nu se mai ştia nimic din pe 14 aprilie. De atunci dosarul a fost plimbat intre secţiile rurale, parchet şi DIICOT, fără că anchetatorii să creioneze măcar un cerc de suspecţi.

Povestea Luizei, tânăra de 18 ani dispărută pe 14 aprilie

La 18 ani, Luiza zâmbea în fotografii. Credea în lucrurile mici care o făceau fericită şi în curajul de a avea o inimă bună într-o lume crudă. Avea să-i decopere cea mai neagră față pe 14 aprilie, atunci când a încercat să ajungă din Caracal, înapoi acasă, la bunicii ei.

În urmă cu aproape patru luni de zile, Luiza a urcat în maşina lui Gheorghe Dincă într-o zonă folosită de navesti pentru a face autostopul. Câteva momente mai târziu şi-a sunat bunica şi a anunţat-o că vine spre casă, într-o localitate care este situată la câţiva kilometri de Caracal. A fost ultimul contact cu familia, înainte să dispară fără urmă.

Citeste continuarea articolului in partea de jos.Reclama

Loading...


ReclamaMama Luizei: “Ce să vă spun? Copie trasă la indigo, la Alexandra au fost 3 zile, dar la Luiza, 4, 4 luni.”

Rudele acuză că de la bun început dispariţia Luizei a fost tratată cu lipsa de interes şi implicare.

Filmul crimelor din Caracal. Ce s-a întâmplat pas cu pas de la dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu

Bunica: “Pe noi ne-a acuzat în loc să găsească vinovatul, noi am crescut-o frumos. A fost elevă la liceu în Craiova, trecea a 12-a, a fost şefa clasei, a fost deşteaptă, cuminte, ascultătoare.”

La o zi după ce Luiza nu a ajuns acasă, bunicul ei i-a anunţat dispariţia la Secţia Rurală de Poliţie din Dioști. Plângerea a ajuns la Secţia 4 Poliţie Rurală COŞOVENI, care trei zile mai târziu a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

De aici, ancheta a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Craiova, care pe 30 mai a declinat dosarul către DIICOT Craiova.

Procurorii au transmis vineri ca bunicul Luizei a primit pe 15 şi 19 aprilie două telefoane de la o oameni care i-au spus că Luiza este în Elveţia şi nu mai vrea să se întoarcă acasă. Procurorii DIICOT au concluzionat că „nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor”.

Dincolo de aceste date, am încercat să aflăm ce fel de cercetări a făcut fiecare poliţist sau procuror în parte. Primele informaţii le-am cerut Secţiei de poliţie din COŞOVENI.

Secţia 4 Poliţie Rurală COŞOVENI:

″ – Ce cercetări s-au făcut din ziua de 15 aprilie de când a ajuns plângerea la dumnevoastră?
– Nu vă pot ajuta din punctul acesta de vedere cu nicio informaţie, vă rog să vă adresaţi IPJ Dolj.
– Dar cred că cel mai bine ştiu poliţiştii care s-au ocupat de caz.
– Nu suntem abilitaţi să vă transmitem astfel de informaţii.”

Am încercat la superiori, la Inspectoratul de Poliţie din Dolj. Ni s-a transmis că poliţiştii au demarat activităţile de căutare, au ridicat imagini de la camerele de supraveghere din zona în care tânăra s-ar fi deplasat şi au emis o dispoziţie de căutare la nivel naţional şi internaţional. Fără niciun rezultat însă.

Bunica: “Nu s-au făcut datoria de patru luni de zile”.

Am sunat şi la DIICOT Craiova:

″- Încerc să iau legătura cu cei care s-au ocupat de acest dosar pentru a afla ce cercetari s-au făcut mai exact.

– Din păcate, nu pot să vă fac legătura cu procurorul de caz, nici cu procurorul şef. Încă desfăşoară activităţi în acest dosar.”

Nici şefii de la structura Centrală nu au răspuns solicitării noastre.

Aşa a apărut pe buzele multora întrebarea dacă cercetările în acest dosar s-ar fi desfăşurat altfel în cazul în care Luiza ar fi fost fiica unui personaj important?

Iar dacă suspectul Gheorghe Dincă ar fi fost prins la timp, poate că măcar Alexandra era acum în viaţă.

Reclama